Engie lanceert nieuwe merkcampagne

Marketingtribune

 

Energieleverancier Engie lanceert een campagne om haar nieuwe positionering te introduceren. Het bedrijf wil klanten meer regie geven over hun energiezaken. 

Dat doet het bedrijf onder meer door ze inzicht te geven in hun verbruik en om besparen en verduurzamen laagdrempeliger te maken. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met Wefilm.

In de tvc maakt een fantasierijk meisje haar ronde door het huis om te besparen waar ze kan. Naast de spot zijn diverse tag-on’s ontwikkeld met meer informatie over hoe klanten meer regie over hun energiezaken kunnen krijgen. Daarnaast wordt de campagne uitgerold op radio en social media.

Twan Roovers, Manager Brand & Media van Engie: ‘Veel Nederlanders zijn momenteel dagelijks met hun energie bezig. En waar de energie in huis ons leven juist aangenamer zou moeten maken, is het momenteel helaas één van de grootste zorgen.. Wij willen daarbij helpen waar het kan. Door energiezaken duidelijker en makkelijker te maken.Onze klanten associëren Engie al sterk met ‘gemak’. Dat willen we nu ook uitdragen naar de rest van Nederland.’

Credits:

Client: ENGIE

Client Responsible: Carolijn Hommes, Twan Roovers, Sanne Hanssen

Concept: Wefilm Concepts

Creative director: Ruben Cusell

Director: Jan Boon

Client Lead: Senne Hartskeerl

Producer: Merijn Swinkels, Annemijn Boon

DOP: Michel Rosendaal

Offline edit: Nick Rozenberg

Grading & online: Captcha

Sound: Freek Vrijhof

Lees hier het artikel

Adformatie

Campagne Vandebron: elektrische auto's rijden als een zonnetje op Nederlandse wind

NPO Radio 1

Ben & Jerry's gaat de strijd aan met moederbedrijf Unilever (Bas)